Een nieuwe printer kopen is niet iets wat u dagelijks doet. Sterker nog, als u een nieuwe moet gaan kopen omdat uw oude printer kapot is dan word u daar niet vrolijk van. Als we iets nieuws kopen dan hopen we daar een lange tijd mee te kunnen doen.
Toch ontkomt u er soms niet aan om uw printer te vervangen. Op een gegeven moment is deze gewoon op. Maar hoe weet u nu of uw oude inkjetprinter echt vervangen moet worden door een nieuwe?

De printer drukt langzaam af

Dit is het gemakkelijkst te herkennen teken dat uw printer op is. Zodra de printer lang doet over een enkele afdruk maken kan u uzelf erop gaan voorbereiden dat het tijd is om op zoek te gaan naar een nieuwe.

De printer is te oud

U hebt een printer al een hele tijd staan en hij deed het tot heden toe altijd prima. Ineens is dat anders. De reden hiervan is waarschijnlijk dat de printer te oud is. Hij kan dus geen updates meer aan. Hierdoor kan hij niet meer naar behoren werken.

Er zijn geen inktcatridges meer te koop voor uw printer

Naarmate een type printer ouder wordt zal het voor de fabrikant minder interessant zijn om nog cartridges op de markt te brengen die geschikt zijn voor die specifieke printer. U zult dus moeten gaan zoeken of er nog ergens cartridges te verkrijgen zijn die wel in uw printer passen.

De garantie is verlopen

Net als bij andere apparaten is het ook bij een printer zo dat de garantie beperkt is. Zodra de garantie is verlopen loopt u een grote kans op hoge kosten mocht de printer kapotgaan.

In dat geval is het verstandiger om een nieuwe printer te kopen in plaats van de oude te laten repareren.

Slechte afdrukkwaliteit

Dingen zoals vervaagde tekst, strepen en ontbrekende pagina's zijn tekenen dat de printer aan het opgeven is. Dit is zeker het geval als u er zeker van bent dat de inktcartridges vol zijn en de printkoppen schoon.

Het maximale aantal afdrukken is bereikt

Iedere printer die wordt gemaakt is berekend op een maximaal aantal afdrukken. Dit verschilt per merk en soort printer. Laten we als voorbeeld de HP Deskjet 2622 nemen. Deze printer is gemaakt om maximaal 100 afdrukken per maand te kunnen maken. Na 1000 afdrukken gemaakt te hebben is deze printer versleten.

Niet iedere printer is gemaakt om lang mee te gaan

Bij de aanschaf van een goedkopere inkjetprinter is de verwachting dat deze niet heel erg lang mee zal gaan. Dit komt omdat er bij het maken van deze printer goedkopere onderdelen zijn gebruikt door de fabrikant.
Hierdoor zal de levensduur van de printer aanzienlijk korter zijn dan die van een duurdere uitvoering. Daarom is het verstandig om niet de allergoedkoopste printer aan te schaffen als u een nieuwe gaat kopen. Deze zal niet lang voldoen aan uw eisen.