Laserprinters raken na langdurig gebruik uiteindelijk door hun toner heen. Als u ze snel en correct kunt vervangen, kunt u sneller weer aan het werk. Als u wilt leren hoe u een tonercartridge in een laserprinter vervangt, volg dan deze stappen.

De stappen

      1 Open de printerklep om bij de tonercartridges te kunnen.    2    Verwijder de drum uit de printer door hem er recht uit te trekken. Als er geen drum aanwezig is in de printer kunt u de toner zelf er recht uit trekken. Bij Brother printers zit de toner vaak in een drum, dus dan eerst de drum verwijderen en dan de toner eruit halen. Bij HP, Canon en Samsung zit er over het algemeen geen losse drum in de printer en kunt u de toner er direct uithalen.    3 Verwijder de verbruikte tonercartridge door op de ontgrendelingshendel op de drum te drukken. Of als er geen drum aanwezig is, kunt u de toner diect uit de printer halen: zorg er dan wel voor dat u hem even "unlocked" zoals op de foto bovenaan de pagina te zien is    4  Neem de nieuwe toner uit de doos, maar bewaar hem in de plastic verpakking. Soms kan er tijdens het verzenden toner in de tonertrommel neerslaan, waardoor de prints van slechte kwaliteit worden. Om dit probleem te voorkomen, schudt u de toner voorzichtig. Dit helpt de toner volledig door de toner te verdelen.
    5 Haal de nieuwe toner uit de verpakking en trek het plakband eraf.
      Bij een drum moet u oppassen, terwijl u dit doet, dat u de imaging drum aan de onderkant van de tonercartridge niet aanraakt. Vlekjes op de drum kunnen problemen met de afdrukkwaliteit veroorzaken.    6 Zet de vervangende cartridge erin. Hij moet goed vastklikken.    7  Schuif de hendel voor drumreiniging heen en weer. Deze stap kunt u overslaan als uw printer geen drum heeft.    8  Plaats de drum of de toner weer helemaal terug, zorg dat hij er goed inklikt, en sluit de klep van de printer.    9  Uw printer is klaar voor gebruik. Druk een testpagina af. Uw computer zal automatisch herkennen dat er een nieuwe toner is geénstalleerd. De meeste computers zullen u vragen of u een testpagina wilt afdrukken om te controleren of de nieuwe toner functioneert. Klik op "OK." De computer zal de printerinstellingen scannen en uiteindelijk een afgedrukte pagina produceren.