Tegenwoordig gaat haast alles via de digitale snelweg. Toch moeten er toch nog regelmatig dingen worden uitgeprint. Niet alleen op kantoor maar ook thuis komt u er soms gewoon niet onderuit. Natuurlijk wilt u niet al te veel geld uitgeven aan inkt.
Om ervoor te zorgen dat u steeds opnieuw inktcartridges moet kopen kijkt u natuurlijk eerst bij aankoop van uw printer of deze zuinig is met inkt. Er zijn nog een aantal dingen waarbij u flink kan besparen op uw inktkosten. Hieronder 5 handige tips.

Kies voor een huismerk cartridge

Of u nou HP-cartridges of inkt voor uw Epson, Brother of Canon printer nodig hebt, u kunt ze allemaal bestellen bij Inktentonervoordeel.nl. Omdat we hier huismerken verkopen die zeker net zo goed zijn als die van de bekende merken, alleen dan een stuk voordeliger, begint u al meteen met besparen op uw inktkosten.


Om ervoor te zorgen dat u nog minder inkt hoeft te gebruiken zijn er natuurlijk nog een paar slimme tips die we u zeker niet willen onthouden. Als u rekening houdt met de volgende punten bespaart u al snel een flink geldbedrag wat u weer aan andere dingen kan besteden!

Let op het gebruikte lettertype

Het zal u vast wel bekend zijn dat u tijdens het printen van een tekst kan kiezen uit verschillende lettertypes. Bijvoorbeeld het lettertype Century Gothic gebruikt ongeveer 25 % meer inkt dan de versie Arial.
Wilt u nog meer inkt besparen kies van eens voor het lettertype Ecofont. In dit lettertype zijn hele kleine gaatjes verwerkt die u met het blote oog niet kan zien. Op die manier kunt u dus inkt besparen zonder dat iemand het verschil kan zien.

Spaar uw printwerk op

De meeste printers zijn een behoorlijk lange tijd bezig om op te starten. De reden hiervan is dat de meeste printers worden schoongemaakt terwijl ze aan het opstarten zijn. Omdat dit schoonmaken gebeurt met dure inkt is dat natuurlijk wel een beetje jammer.
Daarom is het verstandig om uw printer op standby te laten staan. Wat ook een goed idee is: u spaart uw printwerk net zo lang op totdat u een flink aantal prints moet maken. Zo bespaart u ook weer aanzienlijk op uw inktverbruik.

Print niet in kleur

Zwarte cartridges zijn over het algemeen veel goedkoper dan de kleurencartridges. Daarom is het voordat u gaat printen slim om eerst te kijken of u eventuele afbeeldingen kan verwijderen of dat u de pagina's af kan drukken in zwart/wit. Hiervoor kiest u in het menu de optie ?gebruik alleen zwarte inkt?.

Wees zuinig

Kijk voor u gaat printen eerst of het echt nodig is. Als u een tekst toch graag op papier hebt, kies dan voor de optie concept of snel printen. Zo bespaart u tot de helft minder inkt!
Huismerk cartridges die passen in Canon, Brother, Epson en HP printers koopt u bij Inktentonervoordeel.nl.  Door hiervoor te kiezen bespaart u makkelijk op uw inkt!